Eemskanaalzone

Eemskanaalzone

  1. Home
  2. Eemskanaalzone

Langs het Eemskanaal

Samen op weg naar een mooie, groene wijk voor iedereen

Met woningen en voorzieningen voor iedereen gaan we hier een mooie, groene, duurzame stadswijk ontwikkelen. Zo dragen we flink bij aan de grote woningbehoefte die er in Groningen is. We willen de eerste woningen in 2025 bouwen.

Ondertussen doen we al van alles in het gebied. We zijn bezig met de aanleg van het Mountainbike Skillspark en de Meerstadlaan. Deze projecten gaan we dit jaar nog afronden. Verder gaan we het eerste deel van de Middelberterweg renoveren (vanaf de Driebondsweg tot en met de kerk in Middelbert). Het schetsontwerp daarvan werken we verder uit en bespreken we met omwonenden en andere betrokkenen. Als alles meezit, start de renovatie nog dit jaar.

Zuinig op cultuurhistorie

In het gebied waar we plannen voor maken, staan ook bijzondere oude boerderijen. Zo’n boerderij met een unieke cultuurhistorie is de Middelberterweg 6. We moeten en willen zuinig zijn op bestaande cultuurhistorische waarden in het gebied. We zijn daarom samen met Specht Architecten bezig om deze boerderij in oude glorie te herstellen en dit pand een nieuwe (maatschappelijke) functie in het gebied te geven.

Een goed totaalplan maak je samen

Om betere plannen te kunnen maken, is het gebied waarvoor we plannen maken groter geworden dan in het Wensbeeld. Het plangebied ligt tussen de Olgerweg, de Hoofdweg, het Eemskanaal en de A7. Zo kunnen we voor alle thema’s een goed totaalplan maken. Denk aan wonen, werken, recreëren, verkeer, groen, biodiversiteit, etc. Dat wordt uiteindelijk een stedenbouwkundig plan voor dit hele plangebied langs het Eemskanaal. Daarin proberen we het idee achter lopende initiatieven zoals het Meerbos zo goed mogelijk te verwerken.

Uiteraard maken we dat plan graag weer samen met alle omwonenden, betrokkenen en organisaties zoals natuur- en landschapsverenigingen. Samen gaan we op zoek naar hoe we voor iedereen een mooie, groene, duurzame wijk bouwen.

Informatiebijeenkomst 12 juli 2023

In het plangebied Meerstad gaan we langs het Eemskanaal een stoer en duurzaam woongebied ontwikkelen. Dat komt tussen het Eemskanaal, de oostelijke ringweg, Meerstad en de Olgerweg. Hier willen we woningen voor iedereen, allerlei voorzieningen en veel groen realiseren. Hoe dat gebied eruit gaat zien? Dat plan maken we graag samen met omwonenden. De eerste bijeenkomst met direct omwonenden was op woensdag 12 juli en in het najaar organiseren we daarvoor nog een aantal sessies. Het doel is om in 2025 te kunnen starten met de bouw van de eerste woningen. Bekijk hier het verslag van deze informatie bijeenkomst en bekijk hier de presentatie.

Samen maken we betere plannen

Participatiesessies

Wij geloven dat je samen betere plannen maakt. Daarom organiseren we regelmatig participatiesessies waarin omwonenden kunnen meepraten over de plannen voor het nieuwe gebied langs het Eemskanaal. In afstemming met dorpsbelangenverenigingen en onze klankbordgroep hebben we ervoor gekozen om omwonenden hiervoor gericht uit te nodigen. Zo kunnen we samen stappen zetten zonder steeds opnieuw te hoeven beginnen.

Krijgt u geen uitnodiging voor deze sessies en wilt u wel graag meedenken over de plannen? Dan bent u van harte welkom op deze avonden. Meld u hiervoor aan via toekomst@meerstad.eu en geef daarbij aan met hoeveel personen u komt.

Eerstvolgende informatie- en participatiesessie

  • Woensdag 26 juni 2024
    19.30 – 21.30 uur
    Middelberterkerk, Middelbert

Wensbeeld plangebied Meerstad

Wensbeeld plangebied Meerstad 2050 (update oktober 2023) – om de afbeelding groter te maken KLIK HIER

Vragen of opmerkingen? We horen het graag

Wilt u graag iets kwijt of iets vragen over de toekomst van plangebied Meerstad? Vul dan het formulier onderaan de pagina in en we komen zo spoedig mogelijk op uw vraag of opmerking terug.

Ik wil graag iets kwijt over de toekomst van Meerstad en omgeving

Heeft u een vraag of opmerking over de toekomst van plangebied Meerstad? Vul het onderstaande formulier in en wij komen er bij u op terug. Wij gebruiken uw gegevens alleen om contact met u op te nemen.

Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.