Grunopark/De Wierden

Grunopark/De Wierden

  1. Home
  2. Grunopark/De Wierden

Het plan voor Grunopark/De Wierden

Hoe ziet het totale plangebied van Meerstad inclusief de gebieden rond Meerstad eruit in 2050? Waar komen de woongebieden en waar komt het groen? Dit alles is inmiddels op hoofdlijnen – met dank aan alle inwoners van het plangebied & andere belanghebbenden – vastgelegd in de Agenda voor de Toekomst van plangebied Meerstad 2050. U kunt het totale verslag en alle andere informatie nalezen op de Naslag pagina.

Begin 2022 heeft de gemeente Groningen het terrein van Break Out Grunopark aangekocht. Op deze pagina vindt u informatie over de gebiedsontwikkeling van Grunopark/De Wierden en daarmee nauw verbonden de centrumvoorziening in dat gebied.

Wensbeeld plangebied Meerstad 2050

Wensbeeld plangebied Meerstad 2050 – om de afbeelding groter te maken KLIK HIER

Informatiebijeenkomst Grunopark/De Wierden

Onderdeel van het gebied Grunopark/De Wierden wordt de school VCOG Meeroevers, oftewel een Integraal Kind Centrum (IKC). Een centrum voor kinderen van nul tot dertien jaar, waar o.a. onderwijs en opvang in zijn samengevoegd.

Op woensdagavond 7 december organiseerde Bureau Meerstad in samenwerking met de gemeente Groningen en het schoolbestuur van de VCOG Meeroevers school een eerste informatiebijeenkomst voor de direct omwonenden van het Grunopark/De Wierden en ouders/verzorgers van de school. Om een geschikte locatie voor de school in het gebied te vinden, is alvast een doorkijkje naar het gehele gebied gemaakt. Het is een eerste schets. De komende tijd wordt verder onderzoek uitgevoerd en spreken we met verschillende groepen om samen tot een beter plan te komen. Het streven is om in 2024 te starten met de bouw van de school en een jaar later met de eerste woningen. De presentatie met daarin de eerste schets en de brief die naar de omgeving is verzonden, kunt u vinden op de pagina Naslag.

Woningbouw in Grunopark/ De Wierden

Voor wat betreft de uitwerking van de woningbouw in dit gebied hebben we wat meer tijd nodig. Hiervoor is een omgevingsvisie vereist met een Milieu Effect Rapportage (MER) voor de volledige Agenda van de Toekomst 2050. Voor het deelgebied Grunopark/De Wierden wordt de omgevingsvisie uitgewerkt in een omgevingsplan. Op grond daarvan kunnen er uiteindelijk woningen worden gebouwd. Uiteraard worden bij de uitwerking van dit omgevingsplan alle direct omwonenden en andere betrokkenen gevraagd om hun inbreng. Hier komen we in een later stadium op terug. Als dit allemaal volgens planning verloopt, kan in Grunopark/De Wierden in 2025 gestart worden met de bouw van de eerste woningen.

Wat gebeurt er met de huidige voorzieningen?

Er rijzen vragen over de voorzieningen die nu in Grunopark en omgeving gevestigd zijn, zoals de waterskibaan, het klimpark, de bomen en Strand Meeroevers. Per functie wordt gekeken óf en waar deze functies kunnen blijven en/of er een nieuwe plek voor moet worden gevonden. Het zijn functies die zich al bewezen hebben, dus we onderzoeken op dit moment de (on)mogelijkheden. Daarnaast voeren we op dit moment gesprekken met de huidige ondernemers die er in het gebied gevestigd zijn, zoals het gezondheidscentrum en, de waterskibaan. Zodra hier meer duidelijkheid over is, laten we u dit uiteraard zo snel mogelijk weten. Houd deze website in de gaten voor het laatste nieuws over de ontwikkelingen rondom de Agenda voor de Toekomst plangebied Meerstad 2050.

Vervolgstappen Agenda voor de toekomst 2050

Het idee is om plangebied Meerstad aan de hand van de Agenda voor de Toekomst 2050 stap voor stap verder te ontwikkelen. We beginnen met de uitwerking van het gebied Grunopark/De Wierden en de Eemskanaalzone. We bekijken of we op diverse plekken groenstructuren kunnen aanleggen en bespreken met de gemeente Midden-Groningen over de ontwikkelingen rondom Harkstede en omgeving. Alle plannen moeten financieel, technisch en planologisch nog verder worden uitgewerkt. En vanzelfsprekend moeten alle plannen de nodige procedures doorlopen. Bij de uitwerking van de deelplannen betrekken we uiteraard de direct omwonenden van het plangebied en andere belanghebbenden.

Vragen of opmerkingen? We horen het graag!

Wilt u graag iets kwijt of iets vragen over de toekomst van plangebied Meerstad? Vul dan het formulier onderaan de pagina in en we komen zo spoedig mogelijk op uw vraag of opmerking terug.

Naslag

Wilt u weten wat er de afgelopen periode vanaf 2 november 2021 allemaal is besproken? Kijk dan op de pagina Naslag.

Ik wil graag iets kwijt over de toekomst van Meerstad en omgeving

Heeft u een vraag of opmerking over de toekomst van plangebied Meerstad? Vul het onderstaande formulier in en wij komen er bij u op terug. Wij gebruiken uw gegevens alleen om contact met u op te nemen.

Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.