Meerstad Noord

Meerstad Noord

Het gebied ten noorden van het huidige Meerstad

  1. Home
  2. Meerstad Noord

Het plan voor Meerstad Noord

In het Masterplan Meerstad 2005 stond dat het gebied boven het Slochterdiep zou veranderen in een woongebied en een groot meer. In 2011 heeft de gemeente Groningen mede door de economische crisis besloten dat dit gebied voorlopig een andere bestemming zou krijgen. Het werd aangewezen als zoekgebied voor energie. Nu is er een plan voor de tijdelijke aanleg van een groot zonnepark met transformatorstation en een testlocatie voor de Hyperloop. Meer informatie staat op de website van de gemeente Groningen.

De uitwerking van deze plannen en de groene omzoming hiervan is nog in volle gang. Hierover voert de gemeente Groningen gesprekken met de omgeving van en in Meerstad Noord. Uiteraard werken we – als Bureau Meerstad – nauw samen met de gemeente Groningen, zodat we de plannen die nu worden ontwikkeld, kunnen meenemen.

Praat, denk en doe mee

Heel graag nodigen wij u uit om samen met het ons het Masterplan Meerstad uit 2005 te actualiseren. We zijn het gesprek over de toekomst van Meerstad en omgeving begonnen met een startbijeenkomst in ’t Hof van Scharmer. Kijk hier de uitzending terug. Hier is ook Meerstad Noord besproken.

Om het plan verder te brengen organiseren wij drie werksessies voor Meerstad | Harkstede | Scharmer | Lageland. Hierin wordt ook Meerstad Noord besproken. Mocht blijken dat er meer werksessies nodig zijn, dan organiseren wij die. De uiterste datum om u aan te melden voor de werksessies is inmiddels verstreken. Uiteraard kunt u nog steeds met ons meedenken. Heeft u zich niet opgegeven voor de werksessies of kunt u niet meedoen aan de werksessies, maar wilt u wel wat kwijt over de toekomst van Meerstad en omgeving? Vul dan het formulier in ‘Ik wil graag iets kwijt over de toekomst van Meerstad en omgeving’. Dat formulier vindt u onderaan deze pagina.

Geschiedenis van de plannen voor Meerstad en omgeving in vogelvlucht

Wilt u weten hoe het op hoofdlijnen ook alweer zat en wat er vanaf 2005 is gebeurd? Bekijk dan de tijdlijn.

Naslag

Het plan dat we gaan actualiseren is het Masterplan uit 2005. Wilt u weten wat daar ook alweer allemaal in stond? Kijk dan op onze pagina Naslag. Hier vindt u het Masterplan Meerstad uit 2005 en nog meer andere naslagwerken.

Ik wil graag iets kwijt over de toekomst van Meerstad en omgeving

Geen tijd om bij de sessies aanwezig te zijn of wilt u nu al iets kwijt over de toekomst van Meerstad en omgeving? Dat kan! Vul dan onderstaand formulier in. Wij gebruiken uw gegevens alleen om contact met u op te nemen.

Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Nieuwsbrief