Meerstad Noord

Meerstad Noord

Het gebied ten noorden van het huidige Meerstad

  1. Home
  2. Meerstad Noord

Het plan voor Meerstad-Noord

In het Masterplan Meerstad 2005 stond dat het gebied boven het Slochterdiep zou veranderen in een woongebied en een groot meer. In 2011 heeft de gemeente Groningen mede door de economische crisis besloten dat dit gebied voorlopig een andere bestemming zou krijgen. Het werd aangewezen als zoekgebied voor energie. Nu is er een plan voor de tijdelijke aanleg van een groot zonnepark met transformatorstation en een testlocatie voor de Hyperloop. Meer informatie staat op de website van de gemeente Groningen.

De uitwerking van deze plannen en de groene omzoming hiervan is nog in volle gang. Hierover voert de gemeente Groningen gesprekken met de omgeving van en in Meerstad-Noord. Uiteraard werken we – als Bureau Meerstad – nauw samen met de gemeente Groningen, zodat we de plannen die nu worden ontwikkeld, kunnen meenemen.

Hoe ziet het totale plangebied van Meerstad inclusief het gebied rond het Lageland eruit in 2050?

Dit is inmiddels op hooflijnen – met dank aan alle inwoners van het plangebied & andere belanghebbenden – vastgelegd in de concept Agenda voor de Toekomst van plangebied Meerstad 2050. U kunt het totale verslag en alle andere informatie nalezen op de pagina Naslag

Concept wensbeeld plangebied Meerstad 2050 (update oktober 2023) – om de afbeelding groter te maken KLIK HIER

Vervolgstappen Agenda voor de Toekomst 2050

Het idee is om plangebied Meerstad aan de hand van de Agenda voor de Toekomst 2050 stap voor stap verder te ontwikkelen. We beginnen met de uitwerking van het gebied Grunopark/De Wierden en de Eemskanaalzone. We bekijken of we op diverse plekken groenstructuren kunnen aanleggen en bespreken met de gemeente Midden-Groningen over de ontwikkelingen rondom Harkstede en omgeving. Alle plannen moeten financieel, technisch en planologisch nog verder worden uitgewerkt. En vanzelfsprekend moeten alle plannen de nodige procedures doorlopen. Bij de uitwerking van de deelplannen betrekken we uiteraard de direct omwonenden van het plangebied en andere belanghebbenden.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Meerstad Noord

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Meerstad Noord? Dan raden wij u aan om deze pagina van de gemeente Groningen regelmatig te bezoeken. Daar vindt u alle laatste informatie.

Vragen of opmerkingen; we horen het graag

Wilt u graag iets kwijt of iets vragen over de toekomst van plangebied Meerstad? Vul dan het formulier onderaan de pagina in en we komen zo spoedig mogelijk op uw vraag of opmerking terug.

Naslag

Wilt u weten wat er de afgelopen periode allemaal is besproken? Bekijk dan de pagina Naslag.

Ik wil graag iets kwijt over de toekomst van Meerstad en omgeving

Heeft u een vraag of opmerking over de toekomst van plangebied Meerstad? Vul het onderstaande formulier in en wij komen er bij u op terug. Wij gebruiken uw gegevens alleen om contact met u op te nemen.

Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.