Harkstede aan het water

Harkstede aan het water

  1. Home
  2. Harkstede aan het water

De toekomst van Harkstede

Visie en een plan zonder gemeente grenzen

De gemeente Midden-Groningen maakt op dit moment samen met bewoners en betrokkenen een visie voor de toekomst van Harkstede en omgeving.
Daarnaast is er een stuurgroep samengesteld om hierover na te denken. Deze bestaat uit bestuurders en directieleden van de gemeenten Groningen en Midden-Groningen en Bureau Meerstad. Zij komen een keer per kwartaal bij elkaar om de ontwikkelingen in het gebied te bespreken en af te stemmen. De wens van de stuurgroep is een totaalplan maken voor het hele gebied rondom Harkstede met als uitgangspunt: ontwerpen zonder gemeentegrenzen.

Vooruitlopend op de (bouw)plannen kijken we op dit moment hoe we in het gebied alvast een sloot kunnen aanleggen die water opvangt en afvoert. Deze zogenaamde kwelsloot is nodig voor het totale watersysteem van het Woldmeer. Hoe de kwelsloot en ook de groene zone die we alvast willen aanleggen bij Harkstede er precies uit komen te zien: dat plan maken we weer samen met bewoners en betrokkenen. Zodra dit aan de orde is, krijgen zij hiervoor een uitnodiging.

Wensbeeld plangebied Meerstad 2050

Wensbeeld plangebied Meerstad 2050 (update oktober 2023) – om de afbeelding groter te maken KLIK HIER

Vragen of opmerkingen; we horen het graag

Wilt u graag iets kwijt of iets vragen over de toekomst van plangebied Meerstad? Vul dan het formulier onderaan de pagina in en we komen zo spoedig mogelijk op uw vraag of opmerking terug. Alvast bedankt.

Ik wil graag iets kwijt over de toekomst van Meerstad en omgeving

Heeft u een vraag of opmerking over de toekomst van plangebied Meerstad? Vul het onderstaande formulier in en wij komen er bij u op terug. Wij gebruiken uw gegevens alleen om contact met u op te nemen.

Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.